Tweede fase renovatie van Hal 1 Houtemveld van start

22
mei
2024
Houtemveld hal 1

Momenteel wordt Hal 1 op het Houtemveld gerenoveerd. De uitgebreide renovatie moet de sportinfrastructuur naar een hoger niveau tillen. Het einde van de werken is voorzien rond januari 2025. 

In 2022-2023 begon stad Tienen aan de renovatie van Hal 1 op het Houtemveld. Het dak en de verlichting werden toen vernieuwd. Na de succesvolle afronding van die werkzaamheden, is nu een nieuwe fase in de renovatie aangebroken. Er staan een aantal belangrijke verbeteringen op de planning om van Hal 1 de ideale sportlocatie te maken.  

Zo komt er een nieuwe multisportvloer en een gespecialiseerde dansvloer. Daarnaast wordt het sanitaire blok vernieuwd en krijgt de cafetariaruimte en tribune een opknapbeurt. Alle nutsvoorzieningen krijgen een upgrade en de omnisportzaal wordt heringericht. De bergruimtes worden gerenoveerd en er worden nieuwe ramen geplaatst. Ook de luchtgroep en isolatie worden vernieuwd volgens de huidige normen. 

Het totale budget voor deze fase bedraagt 2.211.171 euro. Sport Vlaanderen ondersteunt deze werkzaamheden met een aanzienlijke subsidie van 528.925 euro.

De werkzaamheden zijn al volop in gang gezet en het einde is voorzien rond januari 2025. Met deze renovaties wil de stad Tienen de sportbeleving op het Houtemveld nog verder verbeteren en de faciliteiten aanpassen aan de moderne noden van onze sporters en bezoekers.