Sportawards

De Tiense sportdienst en sportraad reiken ieder jaar in november de ‘Sportawards’ uit. Het gaat om een huldiging van verdienstelijke sportmensen en sportverenigingen van Tienen tijdens het voorbije sportjaar.

Volgende categorieën worden onderscheiden:


Vrijwilliger in de sport

Het bestuur van een erkende sport- en ontspanningsvereniging kan één vrijwilliger of persoon met bijzondere clubverdienste voordragen. De vrijwilliger kan slechts één keer worden voorgedragen en moet minstens 15 jaar onbezoldigd actief zijn. Zijn positief engagement moet bijdragen tot de uitstraling van de competitieve of recreatieve club.


Laureaat van de sport

Deze award richt zich vnl. naar mensen met een verdienste op sportgebied, die zich niet direct uit in een sportieve prestatie. Het gaat veeleer om de bekroning van een jarenlange inzet voor het sportgebeuren en/of de sportpromotie in Tienen. De kandidaten werden hiervoor nog op geen enkele manier gehuldigd door de stad. De trofee kan ook worden toegekend voor een volledige sportloopbaan of voor bijzondere inspanningen en/of engagement op bestuurlijk of sporttechnisch vlak, of op het gebied van vorming.

Trofee Recreatieve Club

Deze trofee bekroont recreatieve clubs die zich zeer verdienstelijk maakten.

 

Trofee Competitieve Club

Deze award huldigt competitieve clubs voor een verdienstelijke prestatie.

 

Jeugdtrofee jongens -18 jaar en Jeugdtrofee meisjes -18 jaar

Beide trofeeën zetten de jongeren in de kijker. Enige voorwaarde is dat de kandidaat de leeftijd van 18 jaar niet overschreden had bij het neerzetten van zijn sportprestatie.

 

Trofee voor Sportverdienste

Deze prijs bekroont sporters of teams die ofwel minstens kampioen van België zijn geworden of een titel behaald hebben in de nationale sportreeksen, ofwel een zeer uitzonderlijke prestatie geleverd hebben op sportief vlak.

De kandidaten kunnen door iedereen voorgedragen worden (behalve voor de categorie ‘Vrijwilliger in de sport’).

Contact