Sport voor mensen met een ziektebeeld - Geannuleerd tot nader order

Yoga'Ik beweeg weer' is een project dat mensen met een zwakke fysieke conditie en met een bepaald ziektepatroon wil aanzetten tot meer beweging met lessen aquagym en lessen yoga en relaxatie.

De doelgroep van ‘Ik beweeg weer!’ zijn mensen met een bepaald ziektebeeld zoals CVS, fibromyalgie, kanker, MS, depressie, burn-out … De lessen bieden geen medische ondersteuning, ze beogen wel een verbetering van de fysieke en mentale conditie. De deelnemers worden weerbaarder, krijgen meer zelfvertrouwen en leren beter omgaan met de eigen beperkingen. De lessen bieden ook een moment van rust en ontspanning in een aangename en veilige omgeving.

In 2019 wordt het project verder gezet. Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Voorwaarden zijn dat ze voldoende zelfredzaam zijn, op eigen houtje naar de lessen komen en de oefeningen ook zelfstandig kunnen uitvoeren. (Zware) vermoeidheid mag en kan als dit het functioneren van de groep niet belet. Van de deelnemers wordt bovendien een positieve ingesteldheid verwacht en een engagement om de lessen regelmatig bij te wonen.

Nieuwe deelnemers krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Voor de lessen aquagym dienen nieuwkomers alleen de toegang tot het zwembad te betalen (tarief baantjeszwemmen). Na de proeflessen kan men een 10-beurtenkaart van 20 euro kopen waarmee aan beide lessenreeksen kan worden deelgenomen. De lessen aquagym vinden plaats op donderdag van 15.30 tot 16.30 uur in zwembad De Blyckaert in Tienen. Inschrijven is verplicht en kan bij Michel Roskin van de sportdienst (tel 016 80 48 88).

Caroline Rausch van Praktijk Oogstmaan verzorgt de yoga- en relaxatielessen in Hal 4, Sporthalstraat 12 in Tienen. De 'Ik beweeg weer' -lessen vinden plaats op vrijdag van 12.15 tot 13.30 uur en van 13.45 tot 15.00 uur. Inschrijven voor de 'Ik beweeg weer-lessen of voor de Rekanto-lessen kan bij Caroline Rausch (gsm 0486 87 10 93).


Eerstvolgende sessie

Instappen kan op elk moment. Een 10-beurtenkaart kost 20 euro.
Inschrijven voor aquagym: sportdienst Tienen - Michel Roskin - tel 016 80 48 88


Inschrijven voor de yoga- en relaxatielessen kan bij Caroline Rausch (gsm 0486 87 10 93). Meer info over de de lessen vind je op www.praktijkoogstmaan.be.                                                                                                                                          

Beschikbaar materiaal: Kussens, meditatiekussen, yogablokken, yogamatjes, dikke yoga bolsters, yogariemen, stoelen, ... zijn ter plekke beschikbaar.  

Parkeren: Parkeren kan op minder dan 100 meter van het leslokaal, op de parking van het sportcentrum Houtemveld.

Meebrengen: Een (fleece) dekentje, een gewone badhanddoek, gemakkelijke kleren (bv. een trainingsbroek, t-shirt, warme trui, warme sokken). Om hygiënische redenen wordt gevraagd om sowieso een eigen oogkussentje of gastendoekje mee te brengen om er de ogen mee af te dekken. Eventueel een eigen yogamatje en/of kussen(s). Flesje water.

Yoga en Relaxatie in 2020

Lesdagen:

Aquagym in 2020

Lesdagen:

 

Contact