Sport voor mensen met een ziektebeeld

Yoga

'Ik beweeg weer' is een project dat mensen met een zwakke fysieke conditie en met een bepaald ziektepatroon wil aanzetten tot meer beweging met lessen aquagym en lessen yoga en relaxatie.

De doelgroep van ‘Ik beweeg weer!’ zijn mensen met een bepaald ziektebeeld zoals CVS, fibromyalgie, kanker, MS, depressie, burn-out … De lessen bieden geen medische ondersteuning, ze beogen wel een verbetering van de fysieke en mentale conditie. De deelnemers worden weerbaarder, krijgen meer zelfvertrouwen en leren beter omgaan met de eigen beperkingen. De lessen bieden ook een moment van rust en ontspanning in een aangename en veilige omgeving.

In 2024 wordt het project verder gezet. Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Voorwaarden zijn dat ze voldoende zelfredzaam zijn, op eigen houtje naar de lessen komen en de oefeningen ook zelfstandig kunnen uitvoeren. (Zware) vermoeidheid mag en kan als dit het functioneren van de groep niet belet. Van de deelnemers wordt bovendien een positieve ingesteldheid verwacht en een engagement om de lessen regelmatig bij te wonen.

Nieuwe deelnemers krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Voor de lessen aquagym dienen nieuwkomers alleen de toegang tot het zwembad te betalen (tarief baantjeszwemmen). Na de proeflessen kan men een 10-beurtenkaart kopen van 40 euro voor inwoners Tienen en 50 euro voor niet inwoners Tienen waarmee aan beide lessenreeksen kan worden deelgenomen. De lessen aquagym vinden plaats op donderdag van 15.30 tot 16.30 uur in zwembad De Blyckaert in Tienen.

Lieve Govaerts verzorgt de yoga- en relaxatielessen in Hal 4, Sporthalstraat 12 in Tienen. De 'Ik beweeg weer' -lessen vinden plaats op vrijdag van 10.30 tot 11.45 uur. Inschrijven kan bij Lieve Govaerts gsm 0468/29 88 96

 


 

Meebrengen: een (fleece) dekentje, een gewone badhanddoek, gemakkelijke kleren (bv. een trainingsbroek, t-shirt, warme trui, warme sokken), flesje water. Om hygiënische redenen wordt gevraagd om sowieso een eigen oogkussentje mee te brengen om er de ogen mee af te dekken en eventueel een eigen yogamatje en/of kussen(s). 

Yoga en relaxatie in 2024

Lesdagen:

  • 6 september - 13 september - 20 september - 27 september
  • 11 oktober - 18 oktober 
  • 8 november - 15 november - 22 november
  • 6 december - 13 december

Aquagym in 2024

Lesdagen:

  • 5 september - 12 september - 19 september - 26 september
  • 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober
  • 7 november - 14 november - 21 november

 

Contact