50 + Sportelclub onderhoudsgymanstiek en spierkracht in openlucht

onderhoudsgymnastiek

Tweemaal per week krijg je een uurtje onderhoudsgymnastiek aangeboden. Je doet mee volgens je eigen mogelijkheden en wanneer je zin hebt. Tijdens de lessen zal er extra aandacht besteed worden aan kracht en lenigheid, twee elementen die essentieel zijn voor de levenskwaliteit op latere leeftijd. 

Er zijn twee lesdagen

Op maandag van 13.45 tot 14.45 uur.

Aansluitend volgt van 14.45 tot 15.15 uur de lessenreeks spierkracht. Valpartijen zijn vaak het gevolg van een tekort aan kracht en evenwicht. Krachttraining, uiteraard op je eigen niveau, voorkomt spierverlies, houdt je lichaam sterk en maakt je gezonder en fiter. Sport Vlaanderen liet daarom het bewegingsprogramma 'Spierkracht voor senioren ontwikkelen. Dit laagdrempelig programma bestaat uit een lessenreeks en is opgebouwd rond 9 krachtoefeningen en verschillende spel- en evenwichtsvormen. Tijdens de groepslessen worden oefeningen aangeleerd die je nadien thuis kan uitvoeren.

Op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur: alleen onderhoudsgymnastiek.

Lesdagen op maandag:

  • 31  mei
  • 7 juni - 14 juni - 21 juni

Lesdagen op donderdag:

  • 27 mei
  • 3 juni - 10 juni - 17 juni - 24 juni

Deelname: onderhoudsgym en lessenreeks spierkracht 30 euro voor een 10-beurtenkaart.

Locatie: samenkomst is buiten voorzien voor de inkomhal van hallen 2 en 3 van  sportcentrum Houtemveld, Sporthalstraat 12 in Tienen.

Contact