Vlaamse loopweek op 29 en 30/09

24
september
2021
VL14

Op donderdag 30 september ’21 namen leerlingen van de Tiense scholen deel aan de Vlaamse loopweek in het sportcentrum Houtemveld. Het sportieve event is al aan de tiende editie toe. O.w.v. het slechte weer werd de loopwedstrijd op woensdag 29 september '21 afgelast.

“De sportdienst van de stad Tienen zet via allerhande initiatieven de Tiense jeugd ertoe aan om aan sport te doen”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “Eén van de beleidsdoelstellingen van het stadsbestuur is het Houtemveld verder uit te bouwen als sportpark, waar allerhande sportieve activiteiten voor o.a. scholen kunnen plaatsvinden.”  

Voor het tiende jaar op rij vond in het sportcentrum Houtemveld de Vlaamse loopweek (voorheen Tiense Kidsrun) voor basisscholen plaats op een parcours van 800 meter met muziek. Per gelopen rondje kreeg elke deelnemer een knip in een pasje. De deelnemende klassen konden een leuk sportpakket winnen door een originele foto te laten maken aan de fotostand. Na afloop kregen de sportievelingen een stukje fruit.

De kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar zouden normaal op woensdag 29 september ’21 lopen, maar o.w.v. het slechte weer werd de loopwedstrijd afgelast. Op donderdag 30 september ’21 was het aan de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om hun beste beentje voor te zetten.

De Vlaamse loopweek is een organisatie van de Tiense sportdienst i.s.m. MOEV (voormalige Stichting Vlaamse Schoolsport). 

Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek
Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek
Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek
Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek
Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek
Vlaamse loopweek Vlaamse loopweek

 

Contact