Stad Tienen krijgt G-sportaward

16
december
2019

De stad Tienen heeft naast de ‘#sportersbelevenmeer-award’ dit jaar ook een ‘G-sportaward’ in de wacht gesleept. De stad krijgt deze erkenning voor haar inspanningen op het vlak van sport voor mensen met een beperking.  

Sport Vlaanderen daagde alle Vlaamse gemeenten uit om deel te nemen aan de ‘#sportersbelevenmeer- campagne’. Met deze campagne wil de organisatie zo veel mogelijk gemeenten aanzetten om beleving toe te voegen aan hun lokale sportwerking, om zo meer inwoners te stimuleren tot bewegen en sporten. Elke gemeente kreeg zeven uitdagingen voorgeschoteld, zoals de organisatie van de ‘Maand van de sportclub’, initiatieven op het vlak van G-sport, sport op het werk, enz. Wie vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde bracht, mag zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen. Voor elk van de zeven criteria werd per provincie ook een prijs ter waarde van 750 euro toegekend.

De stad Tienen mocht de #sportersbelevenmeer-award in ontvangst nemen, maar kreeg ook een tweede prijs: de ‘G-Sportaward’. Hiermee wordt de stad beloond voor haar inzet op het vlak van sport voor mensen met een beperking. Zo organiseerde de sportdienst deze zomer een sportweek voor andersvaliden, een sportkamp voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en een kamp voor normaalbegaafde kinderen met autisme. De activiteiten van het autikamp stonden iedere dag in het teken van een land. Zo maakten de kinderen o.m. kennis met baseball en basket in Amerika, judo en tafeltennis in Japan en petanque, pelotte Basque en tennis in Frankrijk.

Daarnaast waren er ook de ‘Junior Sport-Aval-dagen’, twee sportdagen voor jongeren met een verstandelijke beperking uit het buitengewoon lager en middelbaar onderwijs. De deelnemers werden er uitgedaagd om hun angst te overwinnen met tal van uitdagende en nieuwe sporten.

Onder de noemer ‘Amuze’ organiseert de sportdienst i.s.m. met een aantal (welzijns)organisaties een inclusief omnisportprogramma. Het hele jaar door wordt er wekelijks gratis tafeltennis, zaalvoetbal en badminton aangeboden, met aanvullend activiteiten rond een maandelijks sport- of beweegthema.

“Als stad vinden we het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het sport- en vrijetijdsgebeuren in Tienen”, beaamt schepen van vrije tijd Wim bergé. “De G-sportaward is dan ook een mooie erkenning voor de inzet en inspanningen van onze sportdienst op dit vlak.”

Contact