Sport voor mensen met een ziektebeeld - Yoga en relaxatie

022ed0fa-dbe7-4ea9-a659-6b7bc115cf27.jpeg 'Ik beweeg weer' is een project dat mensen met een zwakke fysieke conditie en met een bepaald ziektepatroon wil aanzetten tot meer beweging met lessen yoga en relaxatie.

Doelgroep van 'Ik beweeg weer' zijn mensen met een bepaald ziektebeeld zoals CVS, fibromyalgie, MS, depressie, burn-out .... De lessen bieden geen medische ondersteuning, ze beogen wel een verbetering van de fysieke en mentale conditie. De deelnemers worden weerbaarder, krijgen meer zelfvertrouwen en leren beter omgaan met de eigen beperkingen. De lessen bieden ook een moment van rust en ontspanning in een aangename en veilige omgeving. Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Ze krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Voorwaarden zijn dat ze voldoende zelfredzaam zijn, op eigen houtje naar de lessen komen en de oefeningen ook zelfstandig kunnen uitvoeren. (Zware) vermoeidheid mag en kan als dit het functioneren van de groep niet belet. Van de deelnemers wordt bovendien een positieve ingesteldheid verwacht en een engagement om de lessen regelmatig bij te wonen.
Nieuwe deelnemers krijgen twee gratis proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Na de proeflessen koopt men een 10-beurtenkaart van 20 euro.
Caroline Rausch van Praktijk Oogstmaan verzorgt de yoga- en relaxatielessen. De "Ik beweeg weer" lessen vinden plaats op dinsdagen van 14 uur tot 15 uur. Voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, zijn er aangepaste lessen via het REKANTO project van de Stichting Tegen Kanker. Deze lessen vinden plaats op dinsdagen van 12.45 uur tot 13.45 uur. Inschrijven voor de "Ik beweeg weer" lessen of voor de REKANTO lessen kan bij Caroline Rausch (gsm 0486 87 10 93). Meer info over de "Ik beweeg weer" en REKANTO lessen vind je op www.praktijkoogstman.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Van di 30 mei 2017 tot di 19 december 2017

Altijd open

Waar

Leslokaal Centrum Levenspad

Gallicstraat 5
3300 Tienen

Prijs

€2 (Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Ze krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Na de proeflessen koopt men een 10-beurtenkaart van 20 euro. Mensen met kanker die zich melden binnen het jaar van hun operatie of behandeling via het Rekanto-programma van de Stichting tegen Kanker (078/15 15 50 - rekanto@stichtingtegen kanker.be) kunnen gratis deelnemen.)

Organisatie en contact

Sportdienst Tienen