Huldiging sportkampioenen

7
juni
2019

Op donderdag 6 juni ‘19 werden de sportkampioenen van Tienen gehuldigd. Onder hen Eva’s Tienen, TTC Sukarti, Badminton Tienen en KVK Tienen.

Eva’s Tienen

De A-ploeg van voetbalploeg Eva’s Tienen begon het seizoen met een vernieuwde ploeg. Al snel werd duidelijk dat het kneedwerk van de beide hoofdtrainers zorgde voor een stevig geheel. De ene na de andere overwinning werd behaald. Een dipje in november kon geen kwaad want al snel werd er weer gewonnen dat het een lieve lust was. Met meer dan 130 gemaakte doelpunten en 17 clean sheets, zouden barragewedstrijden beslissen over de promotie. Ook deze werden winnend afgesloten en de promotie naar eerste nationale vrouwenvoetbal was een feit.

De B-ploeg startte het seizoen als favoriet en loste die verwachtingen met glans in. Het seizoen werd afgesloten zonder een nederlaag, en met meer dan 200 gemaakte doelpunten en nauwelijks tegentreffers. De dames blijven ook na de promotie naar eerste provinciale ambitieus.

Tafeltennisclub Sukarti

Een rustig seizoen meedraaien, dat was de ambitie. Maar naarmate het seizoen vorderde bleef de A-ploeg topwedstrijden in het tafeltennis winnen. Het resultaat is onvoorstelbaar: voor de eerste keer in de geschiedenis van de club mocht een promotie naar landelijke gevierd worden. De voorbereidingen zijn al gestart om volgend seizoen ook in landelijke afdeling te kunnen meedraaien.

De B-ploeg kende vorig jaar een erg moeilijk seizoen waarna degradatie volgde. Dit keer was het doel dan ook om kampioen te spelen. Twee weken voor het einde van het seizoen was dit al het geval. Met 61 van de 66 te behalen punten kan men spreken over een grandioos succes.

Badminton Tienen

De damesploeg die weer in competitie trad in het seizoen 2015-2016, klom gestaag op naar eerste provinciale. Dit seizoen verliep erg spannend. De laatste competitiedag zou beslissen over al dan niet kampioen spelen. Een gelijkspel volstond, maar als ware kampioenen werd er op verplaatsing gewonnen. De promotie naar derde liga was een feit.

De herenploeg startte erg ambitieus. Al snel werd duidelijk dat hun ambities ernstig genomen mochten worden. Met 70 overwinningen op 80 wedstrijden mogen de heren zich de terechte kampioen van vierde provinciale noemen.

Basketbalclub Tienen

Na een seizoen in de betere helft van de middenmoot lagen de verwachtingen dit keer hoger. Met enkele gerichte versterkingen ging de ploeg voor de titel. De druk bij spelers en staf was groot, o.a. omdat de concurrenten ook erg sterk waren. Een overwinning met slechts 1 punt verschil op rechtstreekse concurrent Landen, zorgde voor een gevoel van opluchting. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was de titel een feit. Het wordt een grote uitdaging volgend seizoen in de landelijke afdeling, maar de club gaat ervoor.

Biljartclub Hoekske

BC Hoekske is al meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in de golfbiljartsport. Sinds twee jaar is de club met drie ploegen vertegenwoordigd in de competitie regio Leuven, op nationaal vlak met twee ploegen. Met een vrouwenploeg die op nationaal niveau sterk uit de hoek komt, is de club aan een sterke periode bezig.

De eerste ploeg presteerde uitzonderlijk sterk in het seizoen 2018-2019 en behaalde de kampioenstitel in de hoogste afdeling. Verder won deze ploeg ook de Belgische beker tegen een ploeg uit het Antwerpse.

KVK Tienen

KVK Tienen ging onder leiding van trainer Jo Claes prima van start in de derde amateurklasse en bleef maar liefst 17 wedstrijden lang ongeslagen. Zowel de eerste als tweede periodetitel werd gewonnen. De verdediging legde het beste rapport van de reeks voor met slechts 27 tegengoals. Ook offensief stond KVK zijn mannetje met 58 treffers. De Tiense fans werden vooral in het eigen Bergéstadion verwend: slechts één keer ging KVK in eigen huis onderuit. Meer dan een maand voor het slot van de competitie kon KVK op het veld van achtervolger Houtvenne de titel al vieren.