Huldiging skeeler- en karatekampioenen

3
oktober
2017

Tibo Vanhove, Jason Suttels en Filip Billen werden omwille van hun straffe prestaties door het stadsbestuur van Tienen in de bloemetjes gezet. Tienen is twee Europese kampioenen én een wereldkampioen rijker.

Tibo Vanhove werd op 5 september ’17 wereldkampioen skeeleren bij de junioren op de 3.000 meter aflossing op de piste in Nanjing, China. Na verschillende titels op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen, behaalde hij al meerdere eerste plaatsen en ereplaatsen in internationale wedstrijden in binnen- en buitenland. Deze wereldtitel is een prachtig klapstuk.

Jason Suttels – slechts 16 jaar - behaalde maar liefst drie keer goud op het Europees kampioenschap skeeleren in juli ’17 in Portugal, op de 5.000 meter op de piste, de 10.000 meter afvalling op de piste en de 15.000 meter afvalling op de weg.

Filip Billen, 24 jaar, behaalde tweemaal goud op het Open Europees kampioenschap voor sporters met een beperking op 29 april ‘17 in Straatsburg in de disciplines kata individueel en kata per ploeg. Eerder ontving Filip in 2013 al de trofee G-sport en in 2016 de trofee uitzonderlijke G-sportprestatie.

Het stadsbestuur huldigde deze inwoners van Tienen voor deze opmerkelijke prestaties tijdens een plechtigheid op dinsdag 3 oktober ‘17.