Beweegtuin verplaatst naar Oorbeek

27
september
2018

Onder het motto ‘Beweeg je wijk’ lanceerde de stad Tienen in september vorig jaar een beweegtuin op ’t Schip. Deze zomer stond de installatie op het binnenplein van WZC Nazareth in Goetsenhoven om er senioren aan te sporen meer te bewegen. Deze week kregen de beweegtoestellen een nieuwe locatie in Oorbeek.  

De beweegtuin is een combinatie van toestellen die speciaal ontworpen zijn voor senioren. Er zijn 7 types van toestellen, waarbij er ook eentje geschikt is voor mensen in een rolstoel. Alle oefeningen werken gericht op coördinatie, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. Een instructiebord toont hoe je de toestellen correct kan gebruiken.

De eerste twee locaties van de beweegtuin waren ’t Schip in Tienen en WZC Nazareth in Goetsenhoven. De toestellen bleken er erg populair bij oud én jong. Zoals afgesproken verhuist de beweegtuin na enkele maanden naar een nieuwe locatie. Sinds maandag 24 september ’18 is dit het pleintje tegenover de kerk in de Sint-Jorisstraat in Oorbeek. Hier blijven de toestellen opnieuw een poosje staan, om vervolgens een andere wijk in beweging te brengen.

Contact