Beweegtuin verplaatst naar Grimde

22
juli
2022
20220720_180235

Onder het motto ‘Beweeg je wijk’ lanceerde de stad Tienen een beweegtuin die telkens na enkele maanden naar een nieuwe locatie verhuist. Momenteel staan de fitnesstoestellen aan de site van de drie tumuli, waar begin augustus ook enkele begeleide infosessies georganiseerd worden.

De beweegtuin is een combinatie van toestellen die speciaal ontworpen zijn voor senioren. Er zijn 7 types van toestellen, waarbij er ook eentje geschikt is voor mensen in een rolstoel. Alle oefeningen werken gericht op coördinatie, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. Een instructiebord toont hoe je de toestellen correct kan gebruiken.

De eerste locaties van de beweegtuin waren ’t Schip in Tienen, WZC Nazareth in Goetsenhoven en de Sint-Jorisstraat in Oorbeek. De toestellen bleken er erg populair bij oud én jong. Zoals afgesproken verhuist de beweegtuin na enkele maanden naar een nieuwe locatie. Sinds begin juli ’22 zijn de toestellen te vinden aan de drie tumuli in Grimde. Hier blijven de toestellen opnieuw een poosje staan, om vervolgens een andere wijk in beweging te brengen.

Op dinsdag 2, 9, 23 en 30 augustus ’22 zal er telkens om 18.00 uur een begeleide oefensessie doorgaan aan de beweegtuin in Grimde. Er wordt gebruikgemaakt van de toestellen, maar ook andere fitnessoefeningen komen aan bod. Deelname is gratis. Inschrijven via sport@tienen.be.