Beweeg je wijk met de beweegtuin

22
september
2017

Onder het motto ‘Beweeg je wijk’ wil de stad Tienen wijk- en buurtbewoners, jong en oud, samenbrengen en tot bewegen aanzetten. Om dit te stimuleren heeft de stad een ‘beweegtuin’ en een ‘street workout’ aangelegd. De eerste locaties op ’t Schip en aan het zwembad werden geopend op vrijdag 22 september ’17.

De beweegtuin is een combinatie van toestellen die ontworpen zijn voor senioren. De toestellen zijn aantrekkelijk, laagdrempelig en seniorenvriendelijk. Er zijn 7 toestellen: elevator, leg press, nordic walker duo, pony, waistline en step, rower en een flywheel. Dit laatste toestel is specifiek voor mensen in een rolstoel. Alle oefeningen werken gericht op coördinatie, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen.

De street workout is specifiek voor jongeren bedoeld. Ze kunnen er de spieren trainen op kracht met squads, dips, leg raises, pull ups en push ups.

Bij alle toestellen toont een instructiebord hoe je de toestellen correct kan gebruiken.

De eerste locatie van de beweegtuin is ‘t Schip. De toestellen krijgen na enkele maanden een andere bestemming in Tienen. Na evaluatie zullen ze een vaste plek krijgen. In de toekomst komen er mogelijk nog extra locaties met vaste toestellen. De street workout zal te vinden zijn aan het zwembad omdat een vlakke ondergrond hiervoor noodzakelijk is.

Na de officiële ingebruikname op 22 september ’17 staan de beweegtuin en de street workout klaar om getest te worden door de buurtbewoners en bezoekers van de ‘Langste Eettafel’ op zaterdag 23 september en wereldfeest TirleMonde op zondag 24 september ’17.

Contact