6.000 deelnemers voor Sportsterrendagen in Tienen

27
april
2018

Op dinsdag 24, donderdag 26 en vrijdag 27 april '18 organiseren Sport Vlaanderen en de sportdienst van de stad Tienen i.s.m. de Stichting Vlaamse Schoolsport en talloze sportfederaties en -clubs de 'Sportsterrendagen'. Het sportcentrum Houtemveld werd als provinciale locatie uitgekozen voor dit evenement. Iedere dag worden er 2.000 deelnemers verwacht.

Sport Vlaanderen organiseert voor de derde keer de ‘Sportsterrendagen’, een schoolsportevenement voor leerlingen van Vlaamse basis- en secundaire scholen. Voor kinderen uit de eerste en tweede graad basisonderwijs is het thema ‘Sport je droom'. Samen met de deelnemende kinderen werd een ‘bucketlist’ samengesteld: een lijst met een 25-tal sportieve activiteiten waarvan de kinderen dromen. Tijdens de ‘Sportsterrendagen’ krijgen ze de kans om die dromen te laten uitkomen in 4 activiteitenzones: de droomzone, twee sport- en beweegzones en een uitleefzone.

‘Sport daagt je uit' is er voor de leerlingen van de derde graad basisschool en de eerste graad middelbaar. Tijdens verschillende ‘battles’ kunnen zij individueel sportsterren verdienen voor hun school. Er zijn sterren voor de beste prestatie, de grootste evolutie, het meeste enthousiasme, fair play, de grootste pechvogel …

Op elk van de drie dagen worden er zo’n 2.000 leerlingen verwacht. In Tienen zet de sportdienst zijn schouders onder dit initiatief van Sport Vlaanderen, i.s.m. Basketbalclub 2BSafe Tienen, Chiryaku Dojo Belgium, G-sport en Tafeltennis Club Drive Tienen.

Contact