Update corona - Zomeropvang in Tienen

29
mei
2020

De nationale veiligheidsraad besliste vorige week dat vakantiekampen voor kinderen en jongeren vanaf 1 juli ’20 georganiseerd kunnen worden in contactbubbels van maximum 50 personen. De vrijetijdsdiensten van de stad werkten i.s.m. Kinderopvang Ferm Tienen een alternatief programma uit dat voldoet aan deze voorwaarde. De inschrijvingen starten op dinsdag 9 juni ’20 om 18.00 uur.

De voorbije weken werkten de vrijetijdsdiensten van de stad in samenwerking met Kinderopvang Ferm Tienen achter de schermen aan een alternatieve zomerwerking voor kinderen en jongeren. De hele zomervakantie lang zal er kinderopvang voorzien worden. Bij alle activiteiten zullen de opgelegde coronamaatregelen nauwkeurig opgevolgd worden. Zo worden de kinderen opgevangen in bubbels van maximum 50 deelnemers.

Iedereen kan inschrijven vanaf dinsdag 9 juni ’20 via www.tienen.be/zomeropvang. Op deze webpagina vindt men ook alle informatie terug.

2,5- tot 6-jarigen (instapklas t/m 3de kleuterklas)

Woensdag 1 juli t/m vrijdag 28 augustus (behalve van maandag 20 t/m vrijdag 31 juli)
Elke werkdag van 07.00 tot 18.00 uur
Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen

Kwaliteitsvolle kinderopvang met begeleide activiteiten en momenten van vrij spel met gevarieerd spelmateriaal. Er wordt gewerkt met een zichtbare en voorspelbare dagstructuur en vrolijke thema’s op kindermaat.

Prijs: 7,50 euro per halve dag.

6- tot 12-jarigen (3de kleuterklas t/m 6de leerjaar)

Woensdag 1 juli t/m vrijdag 28 augustus
Elke werkdag van 07.00 tot 18.00 uur
Sportcentrum Houtemveld, Sporthalstraat in Tienen

Tijd om te ravotten, te sporten, de creativiteit te testen en gewoon ontzettend veel pret te beleven. Met aandacht voor wat elke leeftijd leuk vindt en met zoveel mogelijk variatie en keuzemogelijkheden wordt er elke week opnieuw gezorgd voor een mooi speelaanbod.

Prijs: 75 euro per week.

13- tot 16-jarigen

Maandag 6 t/m vrijdag 17 juli
Elke werkdag van 13.30 tot 16.30 uur
Rakkersveld, Torsinweg 12 in Tienen

Elke namiddag organiseren de vrijetijdsdiensten van de stad leuke activiteiten. De tieners bepalen zoveel mogelijk zelf wat ze willen doen.

Prijs: gratis.

Taalspeelweken

Voor de meest kwetsbare 6- tot 12-jarigen
Maandag 3 t/m vrijdag 28 augustus
Elke werkdag van 13.30 tot 16.30 uur
Rakkersveld, Torsinweg 12 in Tienen

Kinderen hebben heel wat schooltijd gemist. Hierdoor bestaat de kans dat vooral de meest kwetsbare kinderen een achterstand hebben opgelopen. Met deze taalspeelweken gaan de vrijetijdsdiensten van de stad i.s.m. welzijnspartners, lokale verenigingen en externe partners zoals Top Vakanties met hen aan de slag. Door samen te spelen, knutselen en ravotten wordt de kennis van het Nederlands op een ongedwongen manier gestimuleerd.

Prijs: gratis.

Contact