Update corona - Mondmasker verplicht op markten en in openbare gebouwen

20
juli
2020
20_corona_markt-10.jpg

Vanaf dinsdag 21 juli ’20 is het dragen van een mondmasker verplicht op de openbare markten en bij het betreden van de openbare gebouwen in Tienen. Nu het aantal besmettingen met COVID-19 opnieuw toeneemt, wil de stad extra voorzorgsmaatregelen nemen om de pandemie in te dijken.  

De voorbije weken zette de stad Tienen sterk in op sensibilisatie. Aan de toegangen tot de markten werden de nodige richtlijnen uitgehangen en werden marktstewards ingezet om de marktbezoekers attent te maken op de veiligheidsmaatregelen. Nu de coronacijfers opnieuw de hoogte ingaan en het dragen van een mondkapje verplicht is in alle winkels, gaat ook de stad een stap verder. Vanaf dinsdag 21 juli ‘20 wordt het dragen van een mondmasker verplicht op de circuits van de openbare markten in de stad. Deze verplichting geldt vanaf de leeftijd van 12 jaar.  

Bijkomend wordt het dragen van een mondmasker ook opgelegd voor iedereen vanaf 12 jaar bij het betreden van een openbaar gebouw en op elke drukke aangelegenheid op openbaar domein waar de regels van social distancing niet nageleefd kunnen worden.