Update corona - Geen buitenschoolse activiteiten tot krokusvakantie

25
januari
2021
20_corona_webbanner_def_1.jpg

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen t/m 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen.  

Het aantal besmettingen met het coronavirus gaat opnieuw in stijgende lijn. Buitenschoolse activiteiten, waarbij de zgn. ‘klasbubbels’ overschreden worden, kunnen deze toename in de hand werken. Daarom annuleert de stad Tienen tot aan de krokusvakantie alle buitenschoolse activiteiten kinderen t/m 12 jaar, en dit zowel binnen als buiten. Op die manier hoopt de stad een sluiting van de scholen te kunnen voorkomen.

De maatregel gaat in vanaf woensdag 27 januari ’21, maar aan de verenigingen wordt met aandrang gevraagd om activiteiten al vanaf vandaag te schrappen.

Aansluitend schakelt ook de Academie Regio Tienen vanaf vandaag over op afstandsonderwijs voor alle lessen (ook deze voor +12-jarigen) tot aan de krokusvakantie. De leerkrachten stellen alles in het werk om de leerlingen zo goed mogelijk verder te begeleiden in de komende weken.