Aanvullende zomeropvang verenigingen en autisportkamp

15
juni
2020

Goed nieuws! Ook de Tiense verenigingen hebben een mooi zomeraanbod klaarstaan. Er werd aan alles gedacht om de kinderen en jongeren een zalige en veilige grote vakantie te laten beleven. Naast het aanbod van de stad Tienen i.s.m. Ferm en de verenigingen, is er ook een ‘Autisportkamp’ voor kinderen met autisme. Want alle kinderen hebben recht op fijne vrije tijd!

Aanbod Tiense verenigingen

Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt en de coronamaatregelen langzaam maar zeker worden teruggeschroefd, snakken gezinnen met kinderen naar een welverdiende zomervakantie. Naast het aanbod van de vrijetijdsdiensten van de stad Tienen, hebben ook heel wat verenigingen hun uiterste best gedaan om een mooi programma samen te stellen dat beantwoordt aan de geldende coronamaatregelen.

Basketbal, circus, tennis, dans, jeugdkampen ... Corona heeft het enthousiasme om te organiseren niet klein gekregen. Een keuze maken uit het aanbod, toegegeven niet makkelijk, kan online op www.tienen.be/zomeropvang. Verenigingen die hun aanbod in het overzicht willen laten opnemen, kunnen contact opnemen met de dienst communicatie via communicatie@tienen.be.

Autisportkamp

Vrijetijdsinvulling verloopt bij veel kinderen en jongeren met autisme vaak wat moeilijker. Het veronderstelt namelijk heel wat vaardigheden, zoals sociale contacten aangaan, nieuwe dingen uitproberen en omgaan met veranderingen. Daarom organiseert de ILV Sportregio Getevallei met steun van Sport Vlaanderen een autisportkamp voor jongeren type 9 (autisme en een normale begaafdheid). Van maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli ’20 kunnen de jongeren terecht in het sportcentrum Houtemveld. Deskundige sportbegeleiders bezorgen hen een onvergetelijke sportervaring, die aansluit bij hun leefwereld.

Zomeropvang vrijetijdsdiensten

Nog meer nood aan opvang? Ook bij het aanbod van de vrijetijdsdiensten van de stad Tienen i.s.m. Ferm zijn nog enkele plaatsen vrij. 

Contact